UKDeutschlandÖsterreichSchweizFranceBelgiqueNederlandsLuxembourgEspañaItaliaDanmarkNorgeSverigeSuomi
Startpagina
Enthousiasme
Het product
Nieuw! Xbeam
De gebruikers
FAQ
Prijzen
Contact
Pers
Download
Nu bestellen!
Relatiegeschenk

NU NIEUW:
De GyroTwister-Xbeam
met licht!

Een geoefende gebruiker roteert de GyroTwister met meer dan 10.000 omwentelingen per minuut. Daarbij genereert de GyroTwister rotatiekrachten tot 15 kg. Wat is logischer dan deze enorme krachten te benutten voor energiewinning? Met de nieuwe GyroTwister-Xbeam hebben we dat nou net gedaan.

De Xbeam heeft een ingebouwde stroomgenerator, die voldoende energie opwekt om het apparaat op fascinerende wijze te verlichten. Daarbij komt een intensief licht in alle richtingen uit het apparaat. Gebruik de blauwe Xbeam dus niet 's nachts in de auto, anders zou men u voor de politie kunnen aanzien...En zo functioneert de Xbeam

Aangezien de GyroTwister-Xbeam zijn benodigde stroom zelf opwekt, zijn batterijen natuurlijk niet nodig. Uw Xbeam zal dus ook na vele jaren nog net zo oplichten als op de eerste dag.

De basisfunctionaliteit van de Xbeam is dezelfde als die van de GyroTwister Classic. Daarnaast heeft hij echter twee hoogwaardige koperen spoelen, die zijn bevestigd aan het hart van het apparaat, de rotor. Deze worden langs een extra sterke, aan de behuizing van de Xbeam bevestigde permanente magneet geleid. Hierbij ontstaat een inductiespanning.
Dit is hetzelfde principe als bij een fietsdynamo, waarbij een magneet in zijn spoel draait, aangedreven door het voor- of achterwiel. De uiteinden van de spoelen steken uit de behuizing van de dynamo, zodat van dat punt de stroom voor de fietsverlichting kan worden gehaald.

Dit principe is echter bij het ontwerpen van de nieuwe Xbeam sterk aangepast, want als de spoelen met de behuizing zouden zijn verbonden, zouden ook de LED's op de behuizing moeten worden gemonteerd, wat zou hebben geresulteerd in een "statisch licht". Daarom is de Xbeam in vergelijking met een fietsdynamo precies omgekeerd opgebouwd. De permanente magneet is vast met de behuizing verbonden en de spoel waarvan de stroom wordt gehaald, bevindt zich op de rotor, waar ook de 6 Power-LED's zijn aangebracht. Het resultaat: 4 superheldere LED's die samen met de rotor om diens eigen as draaien, met een snelheid tot maar liefst 16.000 omwentelingen per minuut (de Xbeam zelf haalt zelfs meer dan 15.000 omwentelingen per minuut, maar dat is duidelijk meer dan het gemiddelde coördinatievermogen van een mens aankan).
Een onbeschrijfelijk effect.

De Xbeam is er in twee kleurstellingen:
oranje/geel (rode Power-LED's) en
blauw/geel (blauwe Power-LED's).StartpaginaEnthousiasme Het product |  Nieuw! Xbeam |  De gebruikers
FAQPrijzenContactPersDownloadNu bestellen!Relatiegeschenk


(c) 2010 Alle teksten op deze Homepage (c) GyroTwister.
(tm) Xbeam is een gedeponeerd handelsmerk van GyroTwister.
(tm) GyroTwister is een gedeponeerd handelsmerk van GyroTwister.
(pt.p) GyroTwister-Xbeam is als patent aangemeld bij het Duitse Patent- en Merkenbureau.