UKDeutschlandÖsterreichSchweizFranceBelgiqueNederlandsLuxembourgEspañaItaliaDanmarkNorgeSverigeSuomi
Startside
Begejstring
Produktet
Nyt! Xbeam
Brugerne
FAQ
Priser
Kontakt
Presse
Download
Bestil nu!
Reklameartikler

Hvad er en Gyrotwister?

GyroTwister Xbeam er træningsapparatet, der gør afhængig – i positivt henseende; for nyeste undersøgelser fra Tyskland viser, at træning med GyroTwister’en forbedre gribekraften signifikant.
Også underarme, overarme og håndled bliver trænet effektivt og legende let.
GyroTwister’en arbejder ikke, som andre træningsapparater, med faste vægte, hhv. fjedre, men ved udnyttelse af centrifugalkraftprincippet.
Derfor er GyroTwister’ens kraft variabel og tilpasser sig til enhver tid brugerens træningstilstand.
Den genererede centrifugalkraft ved 10.000 o/min. svarer til 15(!)kg.

Hvordan funktionerer Gyrotwister’en?

Forestil dig, at du holder et glas med isterninger ved åbningen i hånden og slynger disse  rund langs med ydersiden.

GyroTwister’en arbejder uden batteri! Den bringes af brugeren i gang gennem ren muskelkraft. I apparatets indre befinde der sig en ca. 200 gram tung rotor, GyroTwister’ens hjertestykke. Er denne en gang sat i bevægelse, opstår der en drejeimpuls omkring aksen. Hvordan en sådan drejeimpuls virker, ved enhver cyklist. Sætter man sig på et stående hjul, falder man om. Jo hurtigere man dog kører, jo mere stabilt bliver det. Til styrebevægelsen skal der derfor med tiltagende hastighed bruges mere kraft.

Ligesådan opbygger rotoren indeni GyroTwister’en en stabilitet, der forårsages af inertimomentet (svingmassen er ca. 2 cm væk fra aksen), samt af rotationshastigheden. Brugeren forsøger nu, at vippe rotoren og dermed rotationsaksen til siden og udøver derved et drejemoment på rotoren. Rotoren reagerer med en modbevægelse, den forsøger at rejse sig op igen. Denne kraft hedder "præcession".

Modbevægelsen er væsentlig stærkere, end man ved første blik kunne formode.
Præcession-princippet burde være kendt af alle, der har trillet med et cykel- eller bildæk på gaden. Dette løber først ligeud, vipper så væk til venstre eller højre og rejser sig så straks op igen, for at tumle endnu et par omdrejninger.

I modsætning til dæk, på triller hen ad vejen, befinder rotoren indeni GyroTwister’en sig i en kredsformet føring.

Den kan derfor ikke rejse sig fuldstændig op, men præcessionen kanaliseres af føringen. Den eneste "udvej" for rotoren er således, at rulle væk; i føringen, og derved forøge dens hastighed.

I mellemtiden har brugeren dog allerede igen vippet huset med en kvart omdrejning og rotoren præcesserer videre. Denne proces fortsætter løbende. Energien, som brugeren derved bruger omsættes til stigende rotoromdrejningstal.

Således er det muligt, at accelerere rotoren til 10.000 omdrejninger i minuttet, hvorved der opstår centrifugalkræfter omkring rotoren, der udgør det 75-dobbelte af rotorens egenvægt, altså 15(!)kg. Når rotoren ikke mere bevæges af brugeren, opbruges den i rotationen ophobede energi igen gennem friktion.

Hver GyroTwister leveres selvfølgelig med GyroGrip-bånd. Dette gummibånd der løber rundt om hele GyroTwister’en sørger for, at GyroTwister’en ligger bedre i hånden, især hvis man under brugen får svedige hænder.

Hvordan den nye GyroTwister-Xbeam funktionerer, forklarer vi dig her.StartsideBegejstring |  Produktet |  Nyt! XbeamBrugerne
FAQPriserKontaktPresseDownloadBestil nu!Reklameartikler


(c) 2010 Alle tekster på dette web-sted (c) GyroTwister.
(tm) Xbeam er et registreret varemærke fra GyroTwister.
(tm) GyroTwister er et registreret varemærke fra GyroTwister.
(pt.p) GyroTwister-Xbeam er patentanmeldt ved det tyske Patent- und Markenamt.